Ik ben Marlouk van Gooswilligen en werk als Sjamaan Moonheart met oeroude sjamanistische rituelen & ceremonies. Tijdens de rituelen ben ik in staat alles wat niet bij je hoort te laten verdwijnen en je weer in contact te brengen met je werkelijke essentie, in het sjamanisme je ziel genoemd.

‘Het lijkt net of alles waar ik me druk om maak geen issue meer is’, eén van de reacties die ik vaak terug krijg tijdens mijn rituelen. Ik breng je in aandacht met jou stille heilige plek binnen in jezelf waar de antwoorden liggen op al je levensvragen. 
Voel je het verlangen om door alle lagen heen te kijken en helder te voelen wie je diep van binnen bent? Het is een proces dat jouw volledige toewijding vraagt. Want als je eenmaal hebt gevoeld wat de waarheid is, dan is er geen weg meer terug.

Mijn eigen reis begon in Nepal

Ongeveer 20 jaar geleden hebben mijn ouders, allebei arts, stichting Nepalimed opgericht voor Dhulikhel Hospital waarin ze de gezondheidszorg in Nepal helpen verbeteren. 
Zes jaar jaar geleden reisde ik zelf voor het eerst af naar dit bijzondere land met hun rijke traditionele boeddhistische en hindoeïstische religie. Ik maakte kennis met de compassie die diep geworteld ligt in de manier waarop de Nepalese mensen in met elkaar in verbinding staan. Het ervaren van onvoorwaardelijke liefde en oprechtheid in het contact wat ik heb ontvangen van deze mensen, bracht mij in contact met mijn eigen hart.

Deze reis was mijn keerpunt in mijn leven. 
Ik ontmoette daar een sjamaan die zijn kennis aan mij wilde overdragen. Hij zag in mij waar ik mijn hele leven naar opzoek was geweest en noemde mij Didi. (my big sister). Ik kwam thuis in een wereld die voor mij heel bekend bleek te zijn en hij bracht me tijdens de sjamanistische reizen die ik onderging in contact met mijn ziel en levensmissie.

Wat betekent Sjamaan zijn voor mij?

Al van jongs af aan voelde ik een sterke connectie met de natuur en in het bijzonder met de dieren. Een natuurlijke energie van verbondenheid met alles wat leefde op aarde was in mij aanwezig. Als kind genas ik dieren, in het bijzonder vogels. Voor lange tijd werd ik als kind vergezeld door kraaien die ik in de natuur vond en ze groot bracht. Ik had er geen idee van dat dit niet voor iedereen zo was, ik vond het dood normaal. 
Het langdurig onderdrukken van deze gave, er was geen ruimte voor in mijn omgeving, leidde tot meer en meer onrust en somberheid in mijn leven. De kracht het in het licht te zetten was een onbeschrijfelijke zware reis, wat leidde tot bewustwording en transformatie. Het bracht me in contact met mijn zuivere pure deel binnen in mij, mijn ziel, die daar in alle rust en vertrouwen jaren lang op me had liggen wachten.

In 2018, vele jaren later na mijn eerste ontmoeting met mijn sjamaan in Nepal en na verschillende teaching van sjamanen te heb mogen ontvangen, ontmoette ik Ahamkara, een Siberische sjamaan.
Hij zei tegen mij: ‘ Come to Zhivo, my retreat center, and recieve a initiation as a shaman. You are a great healer and after the initiation you will have no doubts about your task as a shaman.’ 
Vier weken na de ontmoeting met Ahamkara reisde ik af naar Siberie en na een inwijding van 7 dagen en nachten ontving ik mijn initiatie als sjamaan Moonheart.

Moonheart staat in diepe verbinding met mijn spirit teacher Ai-Churek, (Moonheart), een krachtige en zeer gerespecteerde vrouwelijke sjamaan in de Tuva, Mongolië. Ze was geboren in Taiga, het zuiden van Siberië en overleden in 2010. Haar gift was dat ze kon communiceren met de spirits van de dieren. Ik had haar maanden voor mijn initiatie in een droom ontmoet en voel diepe dankbaarheid om haar tijdens de initiatie opnieuw te mogen ontmoeten en haar eeuwen oude sjamanistische kennis en teaching te ontvangen.
Ik voel het als mijn taak om de Sjamanistische kennis weer in de westerse wereld te introduceren.
Sjamanisme, het is mijn natuurlijke staat van zijn, het is wie ik ben, ik kwam thuis in het Sjamaan zijn. Mijn taak als sjamaan vraagt toewijding, ieder week een dag vasten, 1,5 uur per dag drummen en mediteren, gezond eten en leven in vertraging. Niet omdat het moet maar omdat ik het verlangen heb mij als sjamaan zo zuiver mogelijk te verbinden zowel in het leven als tijdens het geven van mijn rituelen.

Naast de begeleiding van deze persoonlijke droomrituelen voel ik het ook als taak om het Sjamanisme terug te brengen in het westen, in het bijzonder in de westerse gezondheidszorg. Dit doe ik via mijn stichting Jadana.

Moonheart staat in verbinding met een diepe en krachtige helende maan en hart energie die verbonden is met the Siberian Spirit of Ulgen, spirit of the sky.

Ulgen

Siberian Spirit

It is the god of the beginning and creation. What ever you want to create is coming to you from the future. The connection with the future is always present when you want something or when you are going to create something. In this world plans are made and are getting details. It is the side of success, progress, new lives and wealth. The future is flexibel, so everything can be changed. Ulgen reads your mind and will create what ever you ask. Be aware of what you are asking. Ulgen does not make any difference between good or bad, easy or difficult. If you ask something trust on Ulgen that you get it. Otherwise you will be blocked by yourself and the energy flow.

Shamans are the quardians and maintainers of rituals and ceremonies designed to affirm the interconnection and interdependence of the human and non-human world.

Opleidingen

Teaching en initiatie Sjamaan Ahamkara Siberie
Himalayan Sjamanic practice
Sjamanistisch genezer i.o. Wageningen
Healing Touch (Intstitute Astroshamanisme Franco Santoro)
School of Life twee jaar gevolgd (levenstherapie Haarlem)
Systemisch werk (Hellinger Instituut)
Opleiding tot gezinstherapeut (BGL Assen)
Opleiding Kinder en Jeugdtherapie (BGL Assen)
Schrijversvakschool Amsterdam

©[2018] MoonHeart Commissieweg 2 7957 ND De Wijk - KvK nummer: 73435287

 

WebDesign in co-creatie met www.tessasmits.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?